Sébastien Haller wordt door z'n teamgenoten gefeliciteerd na de 1-0 bij Go Ahead
NOS Voetbal

Haller slaat hard toe in Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de stunt tegen Feyenoord in De Kuip geen passend vervolg kunnen geven. De Deventenaren moesten op hun beurt de punten in eigen huis met 0-2 aan FC Utrecht laten, waarmee de play-offs om handhaving heel dichtbij zijn gekomen. Sébastien Haller was met twee uitmuntende treffers de grote man in de Adelaarshorst.

De Deventenaren probeerden de regie te nemen door snel druk op Utrecht te zetten. Dat lukte aanvankelijk redelijk en al na twee minuten kreeg Go Ahead een eerste mogelijkheid. Deniz Turuc stuurde Wesley Verhoek over links diep, maar die wist de bal niet bij spits Glynor Plet te krijgen. Daarmee was de kans verkeken. Halverwege de eerste helft gaf Verhoek vanaf de rechterflank een stuk beter voor, maar nu kwam Plet bij de eerste paal een teenlengte tekort.

Mes tussen de tanden

De bezoekers, die gezien de positie op de ranglijst konden freewheelen, speelden niet met het mes tussen de tanden. Dat belette Utrecht niet na 19 minuten de leiding te nemen. Het steekpassje van Yassin Ayoub was heerlijk en aan Haller wel besteed. Even eerder had Rubio Rubin de 0-1 al op zijn schoen. Hij glipte weg bij Giliano Wijnaldum, maar Mickey van der Hart kon zijn schuiver nog net stoppen.

Peter van Ooijen had vlak voor rust de gelijkmaker verdiend. Hij veroverde op karakter de bal, soleerde naar de rand van de zestien, maar zijn schot ketste af op een uitgestoken been van Robbin Ruiter.

Scorend vermogen

Volle kracht vooruit, was na rust het devies aan de Vetkampstraat. Wesley De Sa en Plet kregen al snel een kans, maar schoten niet met scherp. Het scorend vermogen dat Go Ahead ontbeert, heeft Utrecht in de persoon van Haller wel. De Auxerre-huurling werd na een uur spelen voortreffelijk diep gestuurd door Bart Ramselaar, wipte de bal over de uitstormende Van der Hart en tikte de 0-2 binnen.

Met Marnix Kolder als extra spits pakte Go Ahead het daarna nog iets opportunistischer aan. Het haalde allemaal niets uit. Nadat Rubin de kans op 0-3 had laten liggen, kreeg de zwoegende thuisploeg nog slechts één grote kans. Plet kopte de bal, als ware het om het gebrek aan een trefzeker spits te illustreren, wel heel ver naast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl