NOS Sport

Volleybalsters Sneek veroveren landstitel

Volleybalsters Sneek veroveren landstitel

De volleybalsters van VC Sneek hebben de landstitel veroverd. In eigen huis werd een 25-20, 23-25, 25-17, 29-27 zege geboekt op het Almelose TVT, waardoor de finale met 3-1 werd gewonnen. Na 23 jaar wint Sneek zodoende weer eens een landstitel.

In de eerste set werkte Sneek (in 1997 ontstaan uit de fusie tussen Animo en Olympus) een 13-16 achterstand weg, om in de slotfase door te drukken. In de tweede set waren de rollen omgedraaid: TVT (de opvolger van Pollux) kwam terug van 9-15 en raakte niet van de leg toen Sneek van 20-23 op 23-23 kwam.

Sneek heerste in de derde set, waarna het in de bloedstollende vierde set van 16-20 terugkwam tot 23-23 en vervolgens het derde matchpoint benutte.

Ik wil bier!

De coach van Sneek, Petra Groenland, wilde vooral de nadruk leggen op de prestatie van haar ploeg. "Het is een prijs van die meiden, ze hebben er zo ontzettend hard voor geknokt. Ik geniet er stilletjes van."

Speelster Monique Volkers kon, uitzinnig van vreugde, maar aan één ding denken na afloop. "Ik wil bier drinken", schreeuwde ze uit.

Sneek is weer terug

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl