Fernandinho viert de winnende goal met zijn ploeggenoten

City op valreep langs Aston Villa

Manchester City heeft in de Premier League op de valreep duur puntenverlies voorkomen tegen Aston Villa. Nadat een 2-0 voorsprong was weggegeven, bezorgde Fernandinho de kampioen in de 89ste minuut toch nog de 3-2 overwinning.

Door de zege klimt City naar de tweede plek in de Premier League, met een punt meer dan Arsenal en twee punten meer dan Manchester United. Arsenal ontvangt zondag koploper Chelsea, Louis van Gaal gaat met United op bezoek bij Everton.

Sergio Agüero bracht de thuisclub al na twee minuten aan de leiding, met zijn 21ste doelpunt van het seizoen. Aleksandr Kolarov verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft uit een vrije trap.

Dankzij Tom Cleverley en Carlos Sánchez leek de bezoekende ploeg van Leandro Bacuna en Ron Vlaar nog een punt te pakken, maar Fernandinho zorgde ervoor dat City met de schrik vrijkwam.