Bastian Schweinsteiger is tevreden met zijn treffer tegen Hertha
NOS Voetbal

Bayern München na kleine zege bijna kampioen

Bayern München kan de Duitse landstitel niet meer ontgaan. De ploeg van trainer Pep Guardiola boekte zaterdag een moeizame 1-0 overwinning op Hertha BSC en is nu alleen nog in theorie door VfL Wolfsburg te achterhalen.

De dit seizoen zo verwende fans van Bayern moesten tot de tachtigste minuut wachten voor een doelpunt. Maar de 1-0 was dan ook van grote schoonheid. Na een fraaie actie aan de rechterkant zette Mitchell Weiser voor, waarop Bastian Schweinsteiger beheerst in de kruising schoot.

Arjen Robben, nog herstellende van een buikspierblessure, zag de goal vanaf de tribune. John Heitinga, verdediger van Hertha BSC, keek vanaf de reservebank toe.

Zondag kampioen?

Der Rekordmeister heeft met vier wedstrijden te spelen vijftien punten voorsprong op nummer twee Wolfsburg, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Het doelsaldo van Bayern (+64) is veel beter dan dat van Wolfsburg (+32).

De ploeg van Bas Dost speelt zondag de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach. Bij puntenverlies van Wolfsburg is Bayern München voor de 25ste keer kampioen van Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl