Stijn Wuytens (Willem II) in duel met Janio Bikel (Heerenveen)

Heerenveen niet langs Willem II

Heerenveen heeft in het eigen Abe Lenstra-stadion niet kunnen van Willem II. De wedstrijd die pas na de rust echt leuk werd, eindigde in 1-1.

Beide ploegen toonden de wil om te winnen, maar ontbeerden de vorm of het geluk om er een mooie eerste helft van te maken. Kansen waren er wel en de eerste was voor de Friezen: Jerry St. Juste kopte rakelings naast.

Vervolgens was het de beurt aan Willem II: Bruno Andrade kopte geheel vrijstaand over en Samuel Armenteros stuitte, na een mooie actie, op doelman Kristoffer Nordfeldt.

Beer los

Aanvankelijk bevatte ook de tweede helft weinig amusementswaarde, maar in het slotkwartier gingen ineens alle remmen los. De aanvalsgolf begon bij Andrade, die de paal raakte. In de daaropvolgende counter wist Mark Uth Willem II-doelman Kostas Lamprou bijna te verschalken.

Bij Andrades derde kans was het uiteindelijk raak: de Braziliaan was het laatste station van een counter en lobde de bal over de doelman. Willem II mocht maar even genieten van de voorsprong, want een minuut later was het 1-1 via Uth die verwoestend uithaalde.

De slotfase was chaotisch en boeiend. Willem II had daarin de beste kansen, maar ging daar niet best mee om.