NOS Nieuws

'Nederlandse toeristen in Nepal maken het goed'

Er zijn zeker 140 Nederlanders via een reisbureau op vakantie in Nepal, dat getroffen is door een aardbeving. Via Djoser zijn 60 tot 70 mensen op vakantie naar Nepal gegaan, via SNP en Fox Vakanties ruim 70.

Iedereen maakt het goed, zeggen de reisorganisaties op basis van telefoontjes met de Nederlanders in Nepal.

Een groep van 30 die via SNP op vakantie is, moet morgen vanuit Kathmandu naar Nederland terugkeren. SNP verwacht dat ze zonder oponthoud kunnen vertrekken.

Luchthaven

Er waren vandaag berichten dat de luchthaven is gesloten vanwege de aardbeving, maar alles wijst erop dat er nog steeds vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. Wel is een aantal vluchten geannuleerd.

De Nederlander Thomas Tierolff, die spirituele reizen naar Nepal organiseert, zegt vanuit Kathmandu dat tien Nederlandse toeristen in de vallei van Kathmandu een wandeling naar een klooster maakten toen de aardbeving begon. Ze belden hem in paniek om te vragen wat ze moesten doen. Ze maken het goed, zegt Tierolff.

De grotere reisorganisaties, waaronder Holland International, Arke en Kras, zeggen dat ze momenteel geen georganiseerde reizen naar Nepal hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl