Mario Balotelli (rode shirt) in duel met Gareth McAuley van West Brom. Joleon Lescott kijkt toe.
NOS Voetbal

Liverpool profiteert niet, rentree De Jong

Liverpool heeft niet geprofiteerd van het gelijkspel bij Southampton-Tottenham (2-2). De Reds moesten bij West Bromwich Albion genoegen nemen met 0-0. Siem de Jong maakte zijn langverwachte rentree, maar verloor wel met Newcastle United van Swansea City (2-3).

Met basisspelers Mario Balotelli en jubilaris Steven Gerrard, die zijn vijfhonderdste Premier League-wedstrijd speelde, kon Liverpool het defensief ingestelde WBA niet zijn wil op leggen.

Pas na rust kwam het duel tot leven. Jordan Ibe raakte de paal voor Liverpool, terwijl WBA-middenvelder James Morrison aan de overkant een kopbal voor de doellijn zag worden gekeerd.

Door het resultaat blijft de vierde plaats ver weg voor Liverpool, dat nu vijfde staat met zes punten achterstand op Manchester City. Die club komt vanavond in actie tegen Aston Villa.

Siem de Jong maakt de aansluitingstreffer voor Newcastle in het duel met Swansea

Doelpunt De Jong bij rentree

De Jong luisterde bij Newcastle United-Swansea City zijn terugkeer op met een doelpunt. De aanvaller kwam een kwartier voor tijd in het veld en bracht met een prachtige volley de spanning nog even terug op St. James' Park.

Gutiérrez zette Newcastle nog op 1-0, maar Nélson Oliveira, Gylfi Sigurdsson en Jack Cork waren daarna trefzeker voor Swansea City, waar Marvin Emnes in de slotfase nog mocht invallen.

Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita stonden in de basis bij de verliezende thuisclub. Janmaat werd na een uur gewisseld. Het betekende voor Newcastle de zevende nederlaag op rij in de Premier League.

Ook rentree Fer

Leroy Fer maakte na tweeënhalve maand afwezigheid zijn rentree bij Queens Park Rangers. De middenvelder, die begin februari zijn linkerknie blesseerde, kwam halverwege de tweede helft in het veld tegen West Ham United. Ook Fer wist echter geen beslissing te forceren, want het bleef 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl