• EPA
    Rafael van der Vaart viert de zege met Johan Djourou
  • AFP
    Pierre-Michel Lasogga is met twee goals de grote man bij HSV tegen Augsburg

De degradatiestrijd in de Bundesliga blijft ongemeen spannend. Hekkensluiter Hamburger SV boekte een 3-2 thuiszege op FC Augsburg en verliet de laatste plaats. VfB Stuttgart gaf op eigen veld een 2-0 voorsprong uit handen tegen SC Freiburg (2-2) en deelt nu de laatste stek met SC Paderborn, dat zondag Werder Bremen ontvangt.

Met Rafael van der Vaart in de basis startte het offensieve HSV uitstekend. Ivica Olic en Pierre-Michel Lasogga zette de thuisploeg binnen twintig minuten op 2-0. De vrijstaande Raul Bobadilla deed met een kopbal wat terug voor Augsburg.

Halverwege de tweede helft zorgde Tobias Werner voor 2-2, maar Lasogga sloeg met zijn tweede treffer van de middag (hard schot in het dak van het doel) direct terug voor HSV. Augsburg, met Paul Verhaegh die het gehele duel speelde, vocht daarna nog voor een gelijkspel, maar HSV trok de winst over de streep.

Stevens baalt

Stuttgart leek tegen Freiburg de volle winst te pakken, maar kon na rust een comeback van de degradatieconcurrent niet voorkomen. Coach Huub Stevens zag tot zijn genoegen hoe Stuttgart via Daniel Ginczek en Martin Harnik een 2-0 voorsprong nam.

Na rust deed Nils Petersen vanaf elf meter wat terug voor Freiburg en was de aanvaller vijf minuten voor tijd opnieuw trefzeker, waardoor de bezoekers alsnog een belangrijk punt pakten.

Hannover onderuit

Hannover 96, dat ook tegen degradatie vecht, ging thuis met 2-1 onderuit tegen Hoffenheim. De thuisclub leek aan het duel een punt over te houden, totdat Sven Schipplock in de 83ste minuut alsnog de zege voor Hoffenheim veiligstelde.

Zege Dortmund

Middenmoter Borussia Dortmund tankte vertrouwen in aanloop naar de bekerkraker tegen Bayern München. Pierre-Emerick Aubameyang (strafschop) en Shinji Kagawa waren in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt voor rust trefzeker bij Dortmund.