Graziano Pellè scoort eindelijk weer eens voor Southampton

Puntenverlies Southampton op 'Ronald Koeman Day'

'Ronald Koeman Day' heeft Southampton niet het gewenste resultaat opgeleverd. De ploeg van de Nederlandse trainer deed zaterdag een vergeefse aanval op de positie van Tottenham Hotspur. Ondanks twee treffers van Graziano Pellè bleef Southampton tegen de Spurs op 2-2 steken.

De fans van Southampton hadden zaterdag tot 'Ronald Koeman Day' uitgeroepen. Uitgerust met oranje shirts stapten ze St. Mary's Stadium binnen. De nummer zeven van de Premier League had een zege nodig om Tottenham op de ranglijst te passeren. Twee keer leek die opzet te gaan slagen.

Pellè

Voormalig Feyenoorder Pellè schoot na een half uur hard raak. Genieten van de voorsprong kon Koeman niet in de rust. Kort voor de pauze tekende Erik Lamela voor de gelijkmaker. Twintig minuten na de rust vestigde Pellè weer de aandacht op zich. Aan de rechterkant werd Shane Long vrijgespeeld en diens voorzet werd door de Italiaan steenhard ingekopt.

Ook van die voorsprong kon Southampton niet lang genieten. Nacer Chadli, ex-Twente, zette aan de rechterkant goed door en passeerde doelman Davis vanuit een lastige hoek. Koeman bracht de laatste tien minuten nog Eljero Elia, maar de vleugelspits kon de beslissing ook niet forceren.

Koeman is trots

De Southampton-trainer toonde zich na afloop zeer tevreden, ondanks het gelijkspel. "Het was een fantastische wedstrijd, met dank aan beide teams die aanvallend voetbal hebben gespeeld. We speelden goed en hadden de betere kansen. Ik ben trots op mijn ploeg."

Ook over de supporters was Koeman te spreken. "De fans hebben 100 minuten lang laten zien dat ze achter ons staan", aldus de trainer, die daarmee verwees naar de lange blessuretijd.