Weer een teleurstelling voor Ruud Boymans
NOS Voetbal

Effectiefste spits is toch teleurgesteld

Vanmiddag reist FC Utrecht naar Deventer voor de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Opnieuw ontbreekt Ruud Boymans in de spelersbus. Na een schouderblessure houdt een enkelblessure de centrumspits nu al maanden aan de kant. Deze week werd zelfs besloten dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt.

Gemiddelde

Een spits die elke wedstrijd scoort zal doorgaans bijzonder tevreden zijn. Toch zal Ruud Boymans dit seizoen een dikke onvoldoende als rapportcijfer geven. In de voorbereiding raakte zijn schouder uit de kom. Waar veel spelers snel weer verder gaan, stond Boymans maar liefst twee maanden langs de kant.

Begin december raakte hij in de thuiswedstrijd tegen Heracles opnieuw geblesseerd. Dit keer aan de enkel. Een week later maakte de medische staf bekend dat Boymans drie maanden uitgeschakeld zou zijn. Maar 'half maart' werd 'half april'. En deze week volgde het nieuws dat het seizoen definitief voorbij is.

Tussen de twee blessures haalde Boymans een fantastisch gemiddelde. In negen competitieduels maakte hij negen doelpunten. Met een gemiddelde van een doelpunt per 81 minuten is hij met afstand de effectiefste spits in de eredivisie van dit moment. Ajacied Arek Milik volgt met een doelpunt elke 113 minuten.

Volgend seizoen

Boymans gaat nu zijn pijlen richten op volgend seizoen. Grote vraag is: in welk systeem? Want met de komst van Sébastien Haller is er wel wat veranderd bij Utrecht. De Franse spits is bijzonder succesvol en zal niet eenvoudig plaatsmaken voor Boymans.

Zal de nieuwe trainer Erik ten Hag, die graag met drie spitsen speelt, kiezen voor een tweespitsensysteem met Boymans en Haller? De aanvallende intenties die FC Utrecht vorig jaar zomer uitsprak, gaan dan wel min of meer overboord.

Boymans raakt geblesseerd aan zijn enkel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl