Alexander Brouwer in actie
NOS Sport

Brouwer: jammer van de finale, maar wel tevreden

Kort voor de terugreis naar Nederland hadden ze allebei nog een beetje een zuur gevoel. "Dat lijkt me normaal als je net een finale hebt verloren", zegt beachvolleyballer Alexander Brouwer op het vliegveld. Met Robert Meeuwsen is hij de World Tour in China begonnen met een zilveren medaille. In de finale zijn de Duitsers Markus Böckermann en Lars Flüggen met twee keer 21-19 te sterk.

De finale in Fuzhou gaat lang gelijk op. "Toch voelde het alsof we steeds achter de feiten aanliepen", kijkt Brouwer terug op het duel. De Nederlandse wereldkampioenen komen aan het begin van beide sets achter. "We knokten ons dan wel terug in de wedstrijd, maar we hadden eigenlijk veel moeite met de servicedruk van de Duitsers."

Stijgende lijn

Brouwer en Meeuwsen kenden na hun wereldtitel in 2013 een moeilijk 2014. Inmiddels hebben ze de stijgende lijn weer ingezet en bleek in China dat het koppel niets aan kracht heeft ingeboet. "We zijn allebei fit en hebben keihard in de winter getraind. Hier konden we ons powerspel weer spelen. De finale was onze minste wedstrijd, daarvoor hebben we echt goede wedstrijden gespeeld", meende Brouwer.

Brouwer en Meeuwsen willen in de zomer hun wereldtitel in Nederland prolongeren. "Dan is dit een mooie start van het seizoen. Het is wat zuur om de finale te verliezen, maar we hebben hard gewerkt en kunnen eigenlijk wel tevreden zijn met dit toernooi'', sluit Brouwer positief af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl