NOS Sport

Mick Schumacher debuteert met negende plaats

Mick Schumacher debuteert met negende plaats

Lang werd er uitgekeken naar het debuut van Mick Schumacher, de 16-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher. Vandaag was het zover. Bij de openingsrace in de Duitse Formule 4-klasse op het circuit van Oschersleben werd hij negende.

Hij reed een prima race. Na een teleurstellende kwalificatie moest hij vanaf de negentiende startpositie vertrekken. Binnen tien minuten lag het racetalent negende. Bij de tweede race van het weekend, op zondag, start de jonge Schumacher vanaf de eerste startrij.

De 16-jarige mocht na afloop meteen zijn eerste prijs in ontvangst nemen: de trofee voor beste 'rookie'. "Ik ben heel tevreden en blij dat ik me zo kon opwerken in de race'', zei de jongeling na afloop.

Mediabelangstelling

Schumacher rijdt voor het Nederlandse team van Frits van Amersfoort. Max Verstappen reed vorig jaar ook voor Van Amersfoort. Ook de vader van Max, Jos, stond in het verleden onder contract bij het Nederlandse team.

De belangstelling voor het optreden van de zoon van Michael Schumacher was groot. Onlangs waren er bij een test al honderd mediavertegenwoordigers en ook nu waren in Oschersleben alle camera's op hem gericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl