NOS Voetbal

Motivator Maaskant de juiste man voor NAC

Spelers NAC lopen weg met trainer Maaskant

NAC Breda trekt zaterdagavond tegen concurrent Heracles Almelo alle registers open om te overleven in de eredivisie. Alles of niets. Voor dit soort finaleduels heeft de club met Robert Maaskant de ideale trainer in huis.

"Hij zorgt ervoor dat we iedere wedstrijd het veld opgaan met het idee dat er wat te halen valt. Of dat nou bij Ajax is of thuis tegen Dordrecht of Heracles", zegt verdediger Dirk Marcellis in aanloop naar de kraker tegen Heracles. "Dat is een hele grote kwaliteit van de trainer."

Maaskant weet wel hoe je een ploeg moet opjutten. De coach probeert zijn team te inspireren met zinnen uit het Amerikaanse boek 'Top Dog', dat als ondertitel heeft: the science of winning and losing.

On-Bredaas

"Het is geen man met een grote mond, maar meer iemand met branie en bravoure. Eigenlijk on-Bredaas", vertelt NAC-volger Yadran Blanco van BN/DeStem. "Iemand die ontzettend goed weet te motiveren."

"Maaskant vertelt Tighadouini elke week wel 26 keer dat hij de beste is. Hij geeft die jongens ontzettend veel zelfvertrouwen en doet dat met veel positiviteit en overredingskracht", aldus Blanco. "Hij laat de jongens geloven dat ze van die onderste plekken kunnen wegkomen. Alles wat NAC mist, heeft Maaskant wel. Alleen Demy de Zeeuw en Jelle ten Rouwelaar zijn uitgesproken jongens."

De wedstrijd tussen NAC en Heracles begint zaterdag om 19.45 uur. Nummer zestien NAC staat met nog drie speelronden te gaan op 28 punten, drie minder dan nummer vijftien Heracles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl