Typerend beeld van Stijn Schaars: revalidatietraining met fysiotherapeut Rob Ouderland
NOS Voetbal

Komt er een einde aan de lijdensweg van Schaars?

Stijn Schaars liep er wat verloren bij op het kampioensfeest van PSV. Natuurlijk was de aanvoerder van vorig seizoen blij voor zijn ploeggenoten, maar wat had hij graag een groter aandeel in de 22e landstitel van PSV gehad. Door een slepende knieblessure speelde hij dit seizoen nog geen seconde in de hoofdmacht, maar vandaag zit hij voor het eerst weer bij de selectie.

Operatie

De lijdensweg begint na PSV - Groningen, 29 maart vorig jaar. Schaars heeft al langer last van knieklachten en besluit met het oog op het naderende WK actie te ondernemen. In mei laat hij zich opereren in de Verenigde Staten, in dezelfde kliniek die onder anderen Ruud van Nistelrooij behandelde. Na de ingreep volgt de onheilstijding: een half jaar revalidatie. Het WK in Brazilië kan Schaars vergeten.

Als hij in november zijn rentree wil maken bij Jong PSV gaat het meteen weer mis. Tijdens de warming-up moet hij van het veld gedragen worden. Opnieuw een knieblessure, die overigens niets te maken heeft met de vorige. Opnieuw ligt Schaars er enkele maanden uit.

Landstitel

Intussen draait PSV op volle toeren. Het middenveld met Guardado, Wijnaldum en Maher staat als een huis en PSV stevent in rap tempo op de landstitel af. In maart sluit Schaars weer bij Jong PSV aan. Hij speelt enkele wedstrijden in de Jupiler League.

Maar PSV-coach Phillip Cocu betracht geduld met Schaars. PSV blijft winnen en Cocu laat Schaars aansterken bij de beloften. Schaars laat bij Omroep Brabant weten zich er niet echt happy bij te voelen. "De jongens hebben me goed geholpen en ik sta ook voor hen klaar. Dus in die zin voel ik me wel betrokken bij het eerste team. Maar ik heb geen bijdrage aan de resultaten geleverd en dat voelt wel wrang."

Eindelijk

Doordat Jorrit Hendrix afhaakte voor het duel met Excelsior komt er dit weekeinde ruimte voor Schaars in de selectie. "Hij zou minuten kunnen gaan maken", vertelt Phillip Cocu. Komt er na ruim een jaar dan eindelijk een einde aan de lange afwezigheid van Stijn Schaars?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl