NOS Nieuws

Koninklijke belangstelling voor vrijwilligerswerk

  • ANP
    Het koningspaar woont onder meer een symposium bij
  • ANP
    De Haagse burgemeester Van Aartsen, vicevoorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, koningin Máxima en de Zwolse burgemeester Meijer
  • ANP
    Koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan het vrijwilligersfestival

Het vrijwilligerswerk wordt vandaag onder koninklijke belangstelling in het zonnetje gezet. In de binnenstad van Zwolle komen vrijwilligers uit heel het land samen voor het festival Lang leve de club.

Vrijwilligers vieren feest in Zwolle

Er zijn workshops en (sport)clinics en meer dan zestig verenigingen, stichtingen en clubs laten zien wat hun activiteiten zijn. Mensen die zich belangeloos inzetten voor verenigingen, stichtingen en clubs staan in de schijnwerpers. Ze worden getrakteerd met een stuk uit een dertig meter lange taart.

Vrijheid

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken een wandeling over het festivalterrein. Ook wonen ze een deel bij van het symposium 'De toekomst van de club'.

Het evenement is onderdeel van de viering 200 jaar Koninkrijk. Voorzitter Bijleveld van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk roemt de "vrijheid van vereniging en vergadering" en de inzet van vrijwilligers. "Dat is van onschatbare waarde en dat mag gevierd worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl