NOS Sport

Beachvolleyballers verliezen finale in China

Brouwer/Meeuwsen verliest finale Fuzhou

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun goede spel in China bij de start van de World Tour niet kunnen bekronen met de toernooizege. De Nederlanders verloren in Fuzhou nipt van de Duitsers Markus Böckermann en Lars Flüggen: 19-21 en 19-21.

Brouwer en Meeuwsen, de huidige wereldkampioenen, bereikten de finale door de Amerikanen Todd Rogers en Stafford Slick in de halve eindstrijd te verslaan met 21-16 en 21-16.

Gelijkwaardig

Brouwer en Meeuwsen hopen in de zomer in Den Haag de wereldtitel te prolongeren. In de finale in Fuzhou stonden de Nederlanders tegenover twee Duitsers die voor het eerst samen een toernooi speelden. De eerste set ging lang gelijk op. Een tactisch balletje van Lars Flüggen leverde de Duitsers het eerste setpunt op. Dat werd door Böckermann met een ace verzilverd.

Ook in de tweede set ontliepen de twee koppels elkaar weinig. Een fout van Brouwer bracht de Duitsers op 19-16. De Nederlanders slaagden er even later nog in het eerste matchpoint weg te werken, bij het tweede was toch raak voor de Duitsers.

Weg omhoog ingezet

Brouwer was tevreden over het optreden in China. "Dit is een mooie start van het seizoen. Nu is het nog even zuur dat we de finale hebben verloren, maar dat gevoel zakt straks wel weg. In beide sets zaten we er dichtbij, maar het voelde wel alsof we steeds achter de feiten aanliepen", analyseerde Brouwer de finale.

Na een moeizaam 2014 hebben de wereldkampioenen de weg omhoog ingezet. "We zijn allebei fit en hebben in de winter keihard getraind. We kunnen weer het powervolleybal spelen waar we om bekend staan. De Duitsers zorgden echter voor heel veel servicedruk. In beide sets stonden we aan het begin achter en hadden we moeite onder de druk vandaan te komen. We hebben hier in China echter goede wedstrijden gespeeld. Dit is goed voor het zelfvertrouwen", meende Brouwer over het toernooi waarmee ook de olympische kwalificatie voor Rio 2016 werd ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl