Dalto in de thuiswedstrijd tegen DVO
NOS Sport

Dalto moet op zoek naar compleet nieuw team

Vandaag begint het tweede deel van de veldcompetitie bij de korfballers. Dalto ontvangt DVO. Het gaat de laatste weken in Driebergen nauwelijks over de herstart van de veldcompetitie. Belangrijkste gespreksonderwerp: de lange lijst van vertrekkers. Na een teleurstellende zaalcompetitie hebben maar liefst zeven spelers al aangegeven dat ze de club gaan verlaten.

In 2010 stond Dalto nog in Ahoy. De zaalfinale werd met 22-20 nipt verloren van Koog Zaandijk. Dit seizoen ging het onder leiding van trainer Riko Kruit een stuk minder. Dalto kon geen rol van betekenis spelen. De ploeg handhaafde zich ternauwernood in de Korfbal League met de zevende plaats op de ranglijst.

Exodus

Handhaving of niet, de club werd de afgelopen weken geconfronteerd met een ware exodus: zeven spelers vertrekken in ieder geval. Jelle Steenbeek (naar Tempo), Jesper Oele (stopt), Barbara Brouwer (TOP Sassenheim), Leanne Schimmel (AWDTV) en Vera van Ekris (naar SKF) zijn basisspelers. Dennis Brunt (naar DVO) en Dide van Eck (naar KV Wageningen) zijn reservespelers.

Het ziet ernaar uit dat het in Driebergen niet bij zeven vertrekkende spelers zal blijven. Loraine Vissers heeft een sterk zaalseizoen achter de rug. Diverse topclubs hebben hun belangstelling al getoond. Vissers heeft bij de clubleiding aangegeven 'dat ze nog twijfelt'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl