Politieagenten houden de wacht in Amsterdam tijdens Koningsdag
NOS Nieuws

Publieksvriendelijke acties politie op Koningsdag

De politie gaat ook op Koningsdag actievoeren voor een betere cao. Het worden volgens vakbond ACP publieksvriendelijke acties. Agenten zijn wel aan het werk, maar ze delen daarnaast pennen uit aan het publiek om te laten zien dat ze actievoeren.

"Wij willen het publiek laten zien dat de veiligheid gegarandeerd is en dat iedereen een leuke en mooie dag mag hebben", zegt ACP-voorzitter Gerrit van der Kamp.

Gisteravond hadden de bonden overleg met minister Van der Steur. Zij spraken onder meer over de nieuwe cao en de ontevredenheid op de werkvloer over de korpsleiding. Volgende week komen de partijen opnieuw bij elkaar.

Volgens vakbond ANPV groeit de ontevredenheid over de korpsleiding. Als het overleg van volgende week niets oplevert, is de kans groot dat de bonden het vertrouwen in de korpsleiding opzeggen.

'Of het goed komt, dat weten we niet'

Ondertussen gaan de bonden door met demonstreren. Naast de acties op Koningsdag legt de parketpolitie in rechtbanken het werk enkele uren stil. Ook bereiden de bonden werkonderbrekingen voor tijdens de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl