De brandweer bestrijdt het vuur in Heerhugowaard
NOS Nieuws

Grote brand bedrijfsterrein Heerhugowaard onder controle

In Heerhugowaard heeft een grote brand gewoed op een bedrijfsterrein. Het sein brand meester is inmiddels gegeven, het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

De brand begon gisteravond laat bij een reinigings- en straalbedrijf. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar een loodgietersbedrijf. In totaal zijn twee panden in vlammen opgegaan. Een derde pand, het kantoorgedeelte van het loodgietersbedrijf, kon worden gered.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De afgebrande panden waren relatief nieuw, dus er was geen asbestgevaar.

Nat houden

De vlammen waren tot in de wijde omgeving te zien. Omliggende gebouwen op het terrein werden nat gehouden om te voorkomen dat die ook vlam vatten.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er wel woningen in de omgeving, maar hoefden die mensen niet hun huis uit. Wel werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Het treinverkeer tussen Alkmaar en Hoorn werd korte tijd stilgelegd wegens de brand. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl