NOS Voetbal

FC Twente-vrouwen: de failliete kampioen?

FC Twentevrouwen: de failliete kampioen?

De tegenstelling is groot. De vrouwen van FC Twente kregen halverwege deze maand te horen dat ze in de toekomst niet langer deel uitmaken van de club, maar worden ondergebracht in een aparte stichting. Manager Mary Kok vertrok naar aanleiding van het besluit. En aan de andere kant strijdt de ploeg van trainer Arjan Veurink nog steeds om de titel in de BeNe League.

Aanvoerder Anouk Dekker: "We zijn er redelijk nuchter onder. Er zitten aardig wat echte Tukkers in dit team, we zijn onverstoorbaar." Volgens speelster Félicienne Minnaar ligt de focus op het veld. "We kunnen nog veel winnen. Daar zijn we mee bezig."

Weer spannend

De ploeg heeft vrijdagavond de slotfase van de BeNe League weer spannend gemaakt. De Enschedese ploeg won in Luik met 2-0 van koploper Standard. Het verschil tussen beide titelkandidaten is met nog drie duels te gaan maar twee punten. De treffers werden al voor rust gemaakt door Shanice van de Sanden en Ellen Jansen.

Ook de vrouwen van FC Utrecht gingen op in een aparte stichting. Die al na twee jaar verdween. Voor dat scenario is FC Twente-bestuurder Yme Drost niet bang. "We worden gesteund door FC Twente en hebben een goede groep sponsors."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl