Vreugde bij de spelers van ADO Den Haag

ADO na zege op Vitesse zo goed als veilig

ADO Den Haag blijft dankzij een 1-0 thuiszege zo goed als zeker in de eredivisie. Clubtopscorer Michiel Kramer tekende in de slotfase voor de verlossende treffer voor ADO, dat nu twaalfde staat. De voorsprong op NAC, dat zestiende staat, is negen punten.

ADO zou bij winst een flinke stap zetten in het streven de nacompetitie te ontlopen en ging ook scherp van start. Kevin Jansen testte doelman Eloy Room na tien minuten met een hard schot na een fraaie kapbeweging en na twintig minuten leek Michiel Kramer te scoren met een fraaie kopbal, maar de grensrechter had hem buitenspel zien staan.

Vijf minuten later werd ook een treffer van Vitesse (eigen doelpunt Dion Malone) afgekeurd. Malone kopte een voorzet van Kevin Diks prachtig binnen, maar de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven vanwege buitenspel van Uros Djurdjevic, al had die de bal niet eens beroerd.

Ook na rust kwam de meeste dreiging van ADO. Zo schoot Roland Alberg maar net over en kon Room met tijdig ingrijpen voorkomen dat Vito Wormgoor met het hoofd kon scoren. Durdevic was halverwege de tweede helft gevaarlijk met een schot uit de draai, waar doelman Martin Hansen uitstekend op reageerde.

Kramer weer reddende engel

In de slotfase was het opnieuw Kramer die de rol van reddende engel speelde. Hij trof kort voor tijd voor de zeventiende keer doel en voor de zevende keer deed hij dat (in eigen huis) in het zogeheten Haags kwartiertje.

Voor Vitesse kwam er een eind aan een ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden. Een tweede domper voor de ploeg van trainer Peter Bosz is dat hij het volgende week in de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord moet stellen zonder Marko Vejinovic. Hij incasseerde tegen ADO voor de vijfde keer een gele kaart.