Viktor Fischer windt zich op tijdens de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Eindhoven
NOS Voetbal

De Boer: Fischer klaar voor basisplaats

De kans in aanwezig dat Viktor Fischer zondag als centrumspits van Ajax aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle begint. "Hij is wel klaar voor een basisplaats", vertelde trainer Frank de Boer vrijdag na de training van de club uit Amsterdam.

Fischer maakte vorige week als invaller zijn rentree in de hoofdmacht tijdens het duel met NAC Breda. Het was zijn eerste optreden in veertien maanden in de hoofdmacht na een zware hamstringblessure.

Arkadiusz Milik, Daley Sinkgraven en Nicolai Boilesen ontbreken nog in de selectie van Ajax. De Boer verwacht dat het trio weer beschikbaar is voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SC Cambuur.

Vertrouwen

De Boer liet weten dat hij blij is met de reactie van de spelers op zijn tirade van eerder deze week. De Boer heeft nog alle vertrouwen in zijn spelers. "Deze selectie is nog gretig genoeg om prijzen te winnen", zei de oefenmeester. "We hebben twee toptrainingen achter de rug. Misschien had ik eerder nadrukkelijker aanwezig moeten zijn en strakker moeten optreden."

Niet verloren

PEC Zwolle heeft de laatste vier duels met Ajax niet verloren. "We hebben zelfs van ze gewonnen in de bekerfinale en om de Johan Cruijff Schaal. Ik denk daarom dat zij wel iets recht willen zetten", aldus trainer Ron Jans. "Het seizoen van Ajax lijkt een beetje als een nachtkaars uit te gaan. Ik denk dat ze daar wel tegen willen vechten."

Jans kan in elk geval geen beroep doen op de geschorste Trent Sainsbury. Mogelijk is ook de licht geblesseerde Ryan Thomas afwezig. Daarentegen maakt Sheraldo Becker, die wordt gehuurd van Ajax, zijn rentree in de selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl