Lex Immers
NOS Voetbal

Immers terug bij Feyenoord

Lex Immers keert terug in de selectie van Feyenoord. Trainer Fred Rutten rekent erop dat hij zondag in het uitduel met FC Groningen weer een beroep op aanvallende middenvelder kan doen. Immers ontbrak de laatste wedstrijden vanwege een knieblessure. "Dit Feyenoord heeft een type als Lex nodig'', zei Rutten vrijdag.

Zonder Immers verloor Feyenoord zondag met 1-0 van Go Ahead Eagles. "Die nederlaag deed heel erg zeer'', erkende de scheidend coach. "Ik had er langer voor nodig dan normaal om die wedstrijd te verwerken."

Of Terence Kongolo zondag aan de aftrap verschijnt, is nog afwachten. De jonge verdediger is niet helemaal fit. Als hij niet kan spelen, maakt Joris Mathijsen zo goed als zeker zijn opwachting.

Derde plaats

Door de matige resultaten van de laatste weken, is de derde plek op de ranglijst in gevaar gekomen voor Feyenoord. Het verschil met Vitesse is nog vier punten. Als de ploeg nog een plek zakt, moet Feyenoord de play-offs in om zich te plaatsen voor Europees voetbal. "Dat weten we, maar dat er druk op staat hoort ook bij deze club. In die zin voelen de komende wedstrijden niet anders dan anders", aldus Rutten.

FC Groningen

Bij de thuisploeg zijn Lorenzo Burnet en Albert Rusnak weer hersteld van hun lichte blessures. Trainer Erwin van de Looi kan alleen geen beroep doen op Nick Bakker. De coach gaat met het oog op de bekerfinale van volgende week geen spelers sparen. "We zullen in de sterkst mogelijke opstelling spelen, maar we zijn natuurlijk niet gek en zullen geen onnodige risico’s nemen met eventuele twijfelgevallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl