Michael van Praag wil een kandidaat zijn voor iedereen
NOS Voetbal

Suriname spreekt steun uit voor Van Praag

Michael van Praag weet zich op 29 mei tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA verzekerd van de steun van Suriname. Dat vertelde John Krishnadath, voorzitter van de voetbalbond van het land, vrijdag aan het ANP.

"Zijn programma spreekt ons erg aan. Hij wil zich bijvoorbeeld ook inzetten voor kleinere landen. Er is voor hem gelukkig meer dan Europa. Daarnaast is taal voor ons een bindende factor. Het speelt ook mee dat de KNVB zich al jaren inzet voor verschillende voetbalprojecten in Suriname", zegt Krishnadath.

Ik weet dat collega's van andere bonden er net zo over denken. Die zijn in de aanloop naar de verkiezingen misschien ook anders gaan denken.

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse voetbalbond

Van Praag: waardeer dit zeer

Van Praag is blij met de openlijke steun van Suriname. "De KNVB en ikzelf onderhouden al jarenlang een goede relatie met de Surinaamse bond. Ik ben verheugd dat John Krishnadath de steun van Suriname aan mij op deze wijze uitspreekt. Hij had het mij al eerder laten weten, maar dit publieke statement waardeer ik vanzelfsprekend zeer."

Krishnadath betreurt dat verschillende bonden hun steun hebben uitgesproken aan Sepp Blatter tijdens het congres van de Concacaf. "Dat was erg onfatsoenlijk tegenover de uitdagers van Blatter. Dan geef je een verkeerd signaal af. Alsof de rest kon ophoepelen. Ik weet dat collega's van andere bonden daar net zo over denken. Die zijn in de aanloop naar de verkiezingen misschien ook anders gaan denken."

Eerste stem

Suriname spreekt als eerste land openlijk de steun uit voor Van Praag. België, Zweden, Schotland, Roemenië, Faröer-eilanden en Nederland hebben laten weten de kandidatuur van de geboren Amsterdammer te steunen, maar het is niet gezegd dat al die landen op 29 mei ook op de voorzitter van de KNVB stemmen.

Uiteindelijk brengen 29 mei maar liefst 209 bonden hun stem uit in Zürich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl