Wout Poels
NOS Wielrennen

Poels niet in Luik-Bastenaken-Luik, Gilbert onzeker

Wielrenner Wout Poels gaat zondag niet van start bij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Hij heeft nog te veel last van een schouderblessure, die hij woensdag bij een valpartij in de Waalse Pijl opliep.

"Mijn schouder is niet goed helaas. Ik ga maandag naar een specialist om te kijken hoe en wat. Een flinke domper", laat hij weten op Twitter.

Poels liet zich woensdagavond onderzoeken aan zijn gekwetste schouder. Uit foto's bleek dat zijn gewricht niet was gebroken.

Hofland vervangt Van der Lijke

Moreno Hofland doet wel mee aan Luik-Bastenaken-Luik. Hij vervangt bij Team LottoNL-Jumbo de zieke Nick van der Lijke.

Wilco Kelderman en de Duitser Paul Martens starten als kopmannen en worden bijgestaan door Hofland, Jos van Emden, Laurens ten Dam, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Mike Teunissen.

Gilbert onzeker

Philippe Gilbert mist mogelijk de klassieker. De Belgische kopman heeft nog veel last van een knieblessure, die hij woensdag opliep tijdens een valpartij bij de Waalse Pijl.

Gilbert verkent vrijdag de laatste honderd kilometer van de wedstrijd door de Ardennen. Daarna beslist de coureur of hij van start gaat. Gilbert won Luik-Bastenaken-Luik in 2011.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl