Gezellig met de buren op straat naar de wedstrijd kijken
NOS Nieuws

Nederlander zoekt vooral steun bij familie

Bijna alle Nederlanders kunnen voor steun terecht bij hun familie, vrienden of buren. Vooral familie is belangrijk als het gaat om financiële of persoonlijk hulp. De Nederlander heeft een groot sociaal netwerk, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bij buren en vrienden is het lastiger om aan te kloppen voor geld of privékwesties. Maar als er klussen aan huis moeten worden gedaan, kunnen we gerust om steun vragen in de straat. Slechts een klein aantal mensen geeft aan dat ze niemand hebben waar ze een beroep op kunnen doen als ze iets nodig hebben.

AOW

Jongeren hebben minder moeite om geld te vragen aan familie dan ouderen. Eenderde van de 65-plussers vraagt niet om hulp als ze niet kunnen rondkomen van hun AOW. Onder de jongeren tussen de 18 en 25 zegt slechts 5 procent dat ze geen beroep doen op anderen als ze een geldtekort hebben.

Het CBS constateert verder dat hoogopgeleiden een groter sociaal netwerk hebben dan laagopgeleiden. Van die laatste groep kan 41 procent een beroep doen op vrienden om problemen te bespreken. Bij hoogopgeleiden is dat voor bijna driekwart mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl