NOS Voetbal

'Uitwijken naar ander stadion geen optie'

Tribune NAC-stadion moet worden gestut

NAC-directeur Justin Goetzee wil dat het duel met Heracles Almelo zaterdag in Breda gespeeld wordt, ook als de veiligheidstest van de hoofdtribune slecht nieuws oplevert: "Uitwijken naar een ander stadion is geen scenario wat in de boeken voorkomt."

Als huurder van het stadion werd NAC verrast door de acute problemen. "Gisteren kregen we informatie dat niet met zekerheid gezegd kan worden dat de situatie veilig is. Er worden stutten geplaatst, maar die bieden ook geen garantie. Ze gaan nu de tribune testen en pas dan kan wel of niet zekerheid worden gegeven over de veiligheid," legt Goetzee uit in het Radio 1 Journaal.

Test met zakken kunstmest

Voor de test worden er vrijdag geen duizenden mensen opgetrommeld. "Dat fysiek testen doen ze met zakken zand of kunstmest van 25 kilo die op de tribune gelegd worden."

Als blijkt dat de tribune niet veilig is, dan moeten er sowieso pijnlijke maatregelen genomen worden, beseft Goetzee: "De consequentie kan zijn dat je de wedstrijd een week moet opschuiven of dat je misschien met een deels of volledig lege hoofdtribune moet spelen. We zouden in het slechtste geval ook thuis zonder publiek kunnen spelen, maar wij doen er alles aan om dat te voorkomen."

NAC-directeur Justin Goetzee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl