Daphne Koster
NOS Voetbal

Koster niet mee naar Oranje's eerste WK

Daphne Koster reist komende zomer niet mee met het Nederlands vrouwenelftal naar het WK in Canada. De 34-jarige verdedigster van Ajax is door bondscoach Roger Reijners buiten de voorlopige selectie voor de mondiale titelstrijd gelaten.

De voorlopige groep van Reijners telt 35 vrouwen. Van hen moeten er nog twaalf afvallen voor de definitieve selectie. Reijners mag twintig veldspeelsters en drie keepsters meenemen naar Canada. Die groep moet uiterlijk 25 mei aan de wereldvoetbalbond FIFA worden doorgegeven.

Koster beviel vorig jaar augustus van haar eerste kindje en daarom had ze haar voetbalcarrière tijdelijk stopgezet. Na de bevalling werkte Koster hard aan haar fitheid. Meedoen aan het WK was haar grote droom, maar die is nu in duigen gevallen.

Debuut Oranje op WK

Het WK in Canada wordt van 6 juni tot en met 5 juli gehouden. Nederland debuteert op een mondiale eindronde en speelt op 6 juni de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Edmonton. Daarnaast treft Oranje in de groepsfase China (11 juni) en Canada (15 juni).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl