José Callejón tekende voor de 1-0

Napoli eenvoudig naar halve finales

Napoli is voor het eerst sinds 1989, toen het aan de hand van Diego Maradona de UEFA Cup veroverde, doorgedrongen tot de halve finales van een Europees bekertoernooi. Na de verrassende 4-1 uitzege op VfL Wolfsburg in de kwartfinales van de Europa League hadden de Italianen in eigen huis genoeg aan een gelijkspel: 2-2.

Napoli had al elf Europese thuiswedstrijden niet verloren en VfL Wolfsburg miste zijn geblesseerde regisseur Kevin De Bruyne en toch gingen de Duitsers vanaf het beginsignaal energiek op jacht naar doelpunten. Al in de eerste minuut moest Napoli-doelman Mariano Andújar een inzet van Ivan Perisic uit de kruising tikken.

De thuisploeg liet de bal aan Wolfsburg, zag dat de tegenstander nonchalant met een handvol kansen omsprong en werd pas op slag van rust voor het eerst zelf gevaarlijk: een volley uit de draai van Gonzalo Higuaín zeilde net naast het Duitse doel.

Napoli meteen beloond

Napoli begon een stuk geïnspireerder aan de tweede helft en werd daarvoor meteen beloond: een schot van José Callejón werd door het dijbeen van Ricardo Rodriguez van richting veranderd en vloog langs doelman Diego Benaglio tgen de touwen: 1-0.

Na ruim een uur werd de voorsprong verdubbeld: Higuaín legde prachtig terug op Dries Mertens, diens schot werd gekeerd door Benaglio, maar de Zwitser was kansloos op de rebound van de Belg.

Wolfsburg was geveld, maar liet zich niet vernederen: binnen acht minuten was het weer gelijk, door kopballen van Timm Klose en Perisic. Coach Dieter Hecking liet Bas Dost tien minuten voor tijd nog invallen, maar de spits kwam niet tot scoren.