Carlos Bacca wordt bejubeld door zijn teamgenoten na de 0-1

Titelhouder Sevilla schakelt Zenit uit

Sevilla heeft ten koste van FC Zenit opnieuw de halve finales van de Europa League bereikt. De Spaanse titelhouder had na een zege (2-1) in de heenwedstrijd genoeg aan een 2-2 gelijkspel in Rusland.

De Spanjaarden namen al na zes minuten een voorsprong dankzij een strafschop van Carlos Bacca. Even daarvoor maakte Zenit-verdediger Neto in de zestien een overtreding op Vitolo, die wel erg makkelijk naar de grond ging.

Zenit drong vervolgens mondjesmaat aan en werd via aanvoerder Danny het gevaarlijkst. De Portugees zag zijn harde schot door doelman Beto worden gekeerd. Igor Smolnikov behoedde Zenit vlak voor rust met een sliding voor de 0-2, door een poging van Bacca voor de doellijn te keren.

Keeper Beto grabbelt

Zenit speelde na rust als herboren dankzij de snelle gelijkmaker van Rondón. Beto blunderde door een hoge voorzet los te laten, waarna de Zenit-aanvaller eenvoudig kon binnenschieten.

De Russen drukten Sevilla naar achteren en kregen via Rondón, Aleksandr Kersjakov en Danny kansen. Het was Hulk die Beto iets te ver voor zijn doel zag staan en de 2-1 maakte.

Een verlenging leek aanstaande, totdat Gameiro vijf minuten voor tijd, na een snelle uitbraak, met een diagonaal schot Sevilla alsnog aan de halve finales hielp.