Jevgenij Sjakov viert de bevrijdende treffer voor Dnipro
NOS Voetbal

Dnjepr schrijft historie in Europa

Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft voor het eerst in zijn bestaan de halve finales bereikt in een Europees toernooi. Dnjepr won thuis in de Europa League met minimaal verschil van Club Brugge (1-0) door het enige doelpunt in de twee ontmoetingen tussen beide clubs.

Het duel werd vanwege de onveilige situatie in Oost-Oekraïne in Kiev gespeeld. Het publiek in de hoofdstad werd niet verwend, want beide ploegen weigerden het eerste half uur enig risico te nemen.

In het laatste kwartier voor rust golfde het spel wel enigszins op en neer en creëerde Dnjepr een behoorlijke kans. Jevgenij Konopljanka speelde zich knap vrij op links, maar zijn prima voorzet werd door Jevgen Seleznjov naast gekopt.

Counter velt Brugge

Konopljanka, de gevaarlijkste man op het veld, was kort na rust dicht bij de 1-0. Zijn schot ging via de vingers van doelman Mathew Ryan net naast. Er was al meer dan een uur gespeeld toen Brugge het doel van Denys Boyko voor het eerst onder vuur nam. Het schot van Ruud Vormer ging echter ver over.

De ploeg van coach Michel Preud'homme leek de verlenging te gaan halen, maar liep in de slotfase na balverlies tegen een counter aan. Dnjepr-aanvoerder Roeslan Rotan vond met een splijtende pass Jevgen Sjachov. De invaller dribbelde naar binnen en schoot via een been van een verdediger raak.

Het slotoffensief van Club Brugge, dat België voor het eerst in 22 jaar tijd weer een halvefinaleplaats had kunnen bezorgen, had vervolgens weinig om het lijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl