Angelique Kerber is Maria Sjarapova te slim af
NOS Sport

Kerber stunt in Stuttgart tegen Sjarapova

Angelique Kerber heeft in de achtste finales van het WTA-graveltoernooi in Stuttgart voor een daverende verrassing gezorgd door Maria Sjarapova de voet dwars te zetten.

De 27-jarige Duitse versloeg de titelverdedigster, tevens nummer één van de plaatsingslijst, met 2-6, 7-5, 6-1.

Beide speelsters worstelden met hun service. Kerber ging gaandeweg de partij echter beter opslaan, terwijl Sjarapova steeds slechter serveerde. In de derde set wist de Russin slechts 14 van haar 36 servicepunten te maken.

Kerber kreeg in het derde bedrijf maar liefst elf breakpoints, waarvan ze er vier benutte. De Duitse, die 14de staat op de wereldranglijst, boekte in hun zevende onderlinge ontmoeting de derde zege op Sjarapova.

WTA Stuttgart: Sjarapova-Kerber

Brengle verrast Kvitová

Eerder op dag had Madison Brengle ook al voor een stunt gezorgd door de Tsjechische Petra Kvitová naar huis te sturen. De Amerikaanse, 43ste op de wereldranglijst, klopte de tweevoudig grandslamwinnares met 6-3, 7-5 (2).

Kvitová sloeg weliswaar 39 winners, maar deed die teniet met evenveel onnodige fouten. Bij 5-4 en 40-0 op eigen service leek de zege binnen voor Brengle, maar de opeens vrijuit slaande Kvitová mepte de matchpoints weg en sleepte nog een tiebreak uit het vuur. Daarin bleek het vuurtje snel gedoofd. Voor de 25-jarige Brengle, die nog nooit een WTA-toernooi won, was het de eerste zege op een speelster uit de toptien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl