NOS Sport

Papa Van Rijsselberghe surft even niet voorin

Kersverse vader Van Rijsselberghe werkt aan herstel

Het is even wennen voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe. De Nederlander (26) is bij wedstrijden in het Franse Hyères niet voorin te vinden en wordt momenteel zelfs door surfers uit Hongkong ingehaald. Maar dat heeft een reden.

Van Rijsselberghe was door een gebroken pols twee maanden niet in het water te vinden. In Hyères werkt de regerend olympisch kampioen verder aan zijn herstel en doet hij wedstrijdritme op. "De pols moet nog aansterken, dus we zijn nog lang niet op volle toeren", weet Van Rijsselberghe.

Geboorte dochter

"Ik heb geen pijn meer, maar ik mis nog kracht en uithoudingsvermogen. Dan merk je ook dat windsurfen best zwaar is", glimlacht de kersverse vader, die tijdens zijn blessureperiode volop kon genieten van zijn pas geboren dochter.

Een trotse Dorian van Rijsselberghe toont een foto van zijn pasgeboren dochter

Door de polsblessure ziet Van Rijsselberghe zijn programma voor 2015 in het water vallen. Hij raakt echter niet in paniek. "Doelen kun je gelukkig bijstellen", aldus de Texelaar, die op olympische kwalificatie aast. "Dan moet er gewoon op een EK of WK goed gevaren worden. Als ik het straks goed doe, dan hoeft kwalificatie geen probleem te zijn."

Van Rijsselberghe kan in Hyères kwalificatie afdwingen als hij op het podium eindigt, maar die gedachte wuift hij weg. "Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl