NOS Sport

Van Riessen start op de baan

Van Riessen start op de baan

Noem het een nieuwe start. Of een nieuwe baan zelfs. Laurine van Riessen heeft het schaatsen achter zich gelaten en richt zich vanaf donderdag volop op de teamsprint in Rio de Janeiro. Baanwielrennen dus.

Samen met Elis Ligtlee moet Van Riessen volgend jaar op de Spelen gaan voor de medailles. Althans, dat is de bedoeling.

"Ze brengt alle fysieke voorwaarden met zich mee", is bondscoach René Wolff vol lof. "Technisch gezien leert ze snel. Medaillekansen? Ik vind het realistisch."

Van Riessen, die "wist dat de combinatie met schaatsen niet ging lukken", weet precies wat er van haar gevraagd wordt. "Hard rijden." De 27-jarige uit Leiden moet op de teamsprint openen voor Ligtlee, die het na één ronde overneemt van Van Riessen en naar een snelle tijd moet fietsen.

Niet dat de huidige tandem slecht is. Met Shanne Braspennincx snelde Ligtlee in februari nog naar een vijfde plaats op de WK. Maar dat was in de volgorde Ligtlee/Braspennincx. Met Ligtlee die een ronde van 18,9 noteerde en Braspennincx die 14,5 klokte.

Wolff enthousiast

Als alle metingen niet bedriegen en Van Riessen haar ontwikkeling nog even doorzet, dan schat Wolff de kansen op eremetaal groter in met de tandem Van Riessen/Ligtlee. Een winst van zes tot zeven tiende van een seconde behoort tot de mogelijkheden.

De 21-jarige Ligtlee geldt namelijk als één van de grootste talenten op de sprint en zou beter tot haar recht komen in de tweede ronde in plaats van de eerste. “Ik kijk er naar uit hoe de ontwikkeling verder gaat. Misschien verrassen we andere landen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl