Politiemensen op een bijeenkomst van de politiebonden
NOS Nieuws

Politiebonden gaan in gesprek met de minister

De politiebonden gaan om de tafel met minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. De bonden gaan in op een uitnodiging van de minister voor een gesprek.

Volgens de bonden gaat het gesprek over de problemen bij de vorming van de Nationale Politie. Daarbij zal ook gesproken worden over de relatie tussen de korpsleiding en de werkvloer, aldus de bonden.

Geen brief

Donderdagavond zouden de politiebonden in een brief bekendmaken of ze nog vertrouwen hebben in de korpsleiding van de Nationale Politie. De afgelopen dagen hebben de besturen van de vier bonden NPB, ACP, ANPV en VMHP hierover vergaderd. De bonden hebben nu besloten de brief in elk geval tot na het gesprek met de minister binnenskamers te houden.

"Er komt geen brief, we gaan eerst in gesprek met de minister. De uitkomst van het gesprek zal bepalen welke stappen de bonden verder zullen zetten’’, zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.

De directe aanleiding voor de vertrouwenscrisis tussen de bonden en de korpsleiding was een aantal incidenten rond de cao-acties. Maar de onvrede binnen de politie over de moeizaam verlopende reorganisatie neemt al langer toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl