Jorien ter Mors wil nog geen keuze maken tussen shorttrack en langebaan
NOS Schaatsen

Ter Mors kan niet kiezen en volgt haar hart

Jorien ter Mors blijft voorlopig het langebaanschaatsen combineren met shorttrack, maar ging bij die beslissing niet over een nacht ijs. "Ik heb wel lopen puzzelen of ik een commerciële langebaanploeg kan combineren met de nationale shorttrackploeg. We zijn daar heel ver in gekomen, maar het werd niet wat ik voor ogen had."

De 25-jarige olympisch kampioene op de 1.500 meter (langebaan) zal komend seizoen worden begeleid door Jeroen Otter en Kip Carpenter. Ze sluit overigens niet uit dat ze zich in de toekomst meer op het langebaanschaatsen gaat toeleggen en dat ze zich dan alsnog bij een commerciële ploeg zal aansluiten.

Ook Ter Mors kiest haar eigen weg

Nul centen

"Ik hoop in de toekomst zeker wat meer langebaanwedstrijden mee te pikken. Ik wil gewoon eens kijken wat dat doet met mijn lichaam. Ik zocht daarom contact met commerciële ploegen, maar het combineren is lastig qua trainingsschema's. Ik heb nu de weg gekozen om bij mezelf te blijven, maar dan moet er wel een sponsor komen. Want ik sta er nu met nul centen in."

Ter Mors heeft wel gesprekken gehad met een paar teams. Met name met Team Continu, de ploeg van Marianne Timmer en Gianni Romme, waren de gesprekken goed, maar het juiste gevoel was er niet. "Ik moest het shorttrack meer loslaten en dat wil ik nu nog niet. Daarom heb ik besloten om het nu nog niet te doen. Ik moet eerlijk naar mezelf zijn. Ik wil plezier hebben, ik wil gewoon heel hard schaatsen en volg daarom mijn hart."

Ter Mors: voorlopig shorttrack en langebaan combineren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl