NOS Schaatsen

'Niet elk kampioenschap hoeft in Thialf'

  • Thialf
    Exterieur na de 'vernieuwbouw' van Thialf
  • thialf.nl
    Eelco Derks, directeur van Thialf

Thialf-directeur Eelco Derks steunt de plannen van de KNSB om in 2018 de WK allround in het Olympisch Stadion te organiseren. Hoewel Thialf rond die tijd zal zijn verbouwd tot een ultramodern ijsstadion en graag de grote kampioenschappen binnen zijn poorten wil halen, ziet Derks het uitstapje van de KNSB naar Amsterdam niet als een bedreiging.

Derks: "Natuurlijk heb ik het liefst dat alle kampioenschappen in Thialf worden gehouden, maar dat is niet reëel. En wij van Thialf snappen ook dat je verder moet kijken dan je eigen grenzen. Een gezonde spreiding is in ieders belang. De promotie van de schaatssport is in de breedste zin van het woord, op lange termijn, ook voor Thialf gunstig. Wij zijn al enige tijd op de hoogte van dit plan, wij participeren er zelfs in."

Sleutelpositie

Thialf en de KNSB ondertekenen binnen afzienbare tijd een samenwerkingsovereenkomst. In dat akkoord zal de sleutelpositie die het Heerenveense ijsstadion vervult voor het Nederlandse topschaatsen worden verankerd. Ook zullen in de overeenkomst garanties worden vastgelegd over het aantal internationale wedstrijden/kampioenschappen waar Thialf recht op heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl