De politiebureaus houden vandaag de deuren enkele uren gesloten
NOS Nieuws

Politiebureaus tijdelijk dicht uit protest

Politiebureaus houden vandaag op verschillende tijdstippen de deuren gesloten. De politiebonden voeren daarmee actie voor een betere cao.

Tussen 9.00 en 11.00 uur waren de bureaus in Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg gesloten. In de middaguren tussen 13.00 en 15.00 uur gaan de politiebureaus dicht in Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West-Brabant.

Geen aangiften, wel noodoproepen

In de uren dat de bureaus gesloten zijn, worden geen aangiften opgenomen. Ook andere dienstverlening vervalt. De politiebonden benadrukken dat actievoerende agenten wel beschikbaar blijven voor noodoproepen. De veiligheid komt niet in het gedrang, zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP.

"Mensen met heel dringende zaken worden direct geholpen", zegt Van de Kamp tegen de NOS. "Dat hebben we zo afgesproken. De burgers proberen wij zo min mogelijk overlast te bezorgen."

Gisteren voerden politieagenten in het hele land ook al actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Toen hielden ze een langzaamaanactie op de snelwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl