Real ronde verder na late treffer

CL: Real Madrid - Atlético Madrid

Real Madrid is voor het vijfde jaar op rij doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De titelhouder won thuis met 1-0 van Atlético Madrid, nadat het eerste duel vorige week in 0-0 was geëindigd. Javier Hérnandez werd de matchwinner met een goal twee minuten voor tijd.

Real had in de eerste helft de overhand. De ploeg was constant op de helft van Atlético te vinden, al leverde het overwicht niet al te veel uitgespeelde kansen op. Toch had de thuisploeg zeker op voorsprong kunnen komen. Zo liet Hérnandez twee mogelijkheden onbenut en stuitte Cristiano Ronaldo twee keer op doelman Jan Oblak.

Atlético aanvallend machteloos

Atlético stelde daar weinig tegenover. De bezoekers hielden verdedigend nog wel enigszins stand, maar aanvallend kwam de ploeg van coach Diego Simeone er niet aan te pas.

Ook in de tweede helft was er maar één ploeg die voetbalde. Real zocht fel de aanval en al snel kreeg Hérnandez een goede kans, maar hij schoot voorlangs. Even later kopte Sergio Ramos de bal recht in de handen van Oblak.

Real Madrid-Atlético Madrid op muziek

Rood Turan

Twintig minuten voor tijd kregen de bezoekers hun eerste echte kans. De kopbal van Koke werd gepareerd door Iker Casillas, maar Atlético putte daar toch wat hoop uit. Die hoop werd vijf minuten later de grond ingeboord toen Arda Turan voor onbesuisd inkomen zijn tweede gele kaart kreeg.

De druk van Real werd daardoor alleen maar groter en twee minuten voor tijd viel de verlossende treffer alsnog. Na goed doorzetten van Ronaldo passeerde Hérnandez de bijna niet te passeren Oblak.

Kroos: ons geduld werd beloond