NOS Wielrennen

Gesink na valse start terug in koers

  • ANP
    Robert Gesink over de finish
  • ANP
    Robert Gesink komt als 25ste over de finish in de Waalse Pijl

Tegenslag op tegenslag, dat is eigenlijk het verhaal van Robert Gesink de laatste jaren. Vorig jaar nog brachten hartritmestoornissen zijn carrière bijna om zeep. Na een operatie presteerde hij weer uitstekend in de Ronde van Spanje, maar op weg naar een topklassering riepen complicaties rond de zwangerschap van z'n vrouw hem naar huis.

In het nieuwe jaar begon hij vol goede moed, maar werd zijn pasgeboren zoontje Bram ernstig ziek. Daarbovenop kwam nog eens een knieblessure. Je zou er wanhopig van worden.

Gesink probeert er rustig onder te blijven. "Het is een lastige winter geweest. En het was een valse start van het seizoen. Maar wat er gebeurd is, is achter ons. Hopelijk kent het jaar nu weer een normaal verloop."

Woensdag stapte hij in de Waalse Pijl weer eens op een wedstrijdfiets. Voor het eerst sinds 20 februari. "En het viel me niet tegen."

Rentree Gesink in Waalse Pijl

Na afloop was hij zichtbaar opgelucht. Hij passeerde als 25ste de finish op de Muur van Hoei. "Ik ben niet ontevreden. Na zo lang eruit te zijn geweest... En dan meteen weer op niveau." Hij had het wel even lastig. "Op het voorlaatste klimmetje ging het kaarsje wel even uit, maar ik ben gewoon door blijven rijden tot de streep. Dat hadden we ook afgesproken."

Gesink kan met een goed gevoel naar de Ronde van Romandië, de WorldTour-wedstrijd die dinsdag begint in Zwitserland. En daarna op naar de Tour, die in de derde etappe ook de Muur van Hoei aandoet.

"Of ik hier op 6 juli weer terugkeer? Ja, tuurlijk. Daar gaan we wel vanuit. Maar ik ga eerst naar Romandië. Daar ga ik verder bouwen aan een goed niveau."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl