Wilco Kelderman (l) tijdens de beklimming van de Muur van Hoei, naast winnaar Alejandro Valverde
NOS Wielrennen

Kelderman gaat met goed gevoel naar Luik

Wilco Kelderman deed in de Waalse Pijl lang met de besten mee, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tiende plaats. "Het is zeker een wedstrijd die me ligt. Ik houd hier een goed gevoel aan over, goed met het oog op Luik-Bastenaken-Luik."

De kopman van Lotto-Jumbo was tot kort voor de streep bovenop de beruchte Muur van Hoei nog tussen de favorieten voorin te vinden. "Ik zat perfect geplaatst. Alle toppers zaten op de eerste rij, dan is het wachten tot de eerste gaat. Maar het was meteen opengebroken en ik kon net niet met de allerbesten mee.''

"Ik schakelde een paar keer verkeerd en dreigde even stil te vallen. Kwestie van ervaring, ik rijd hier pas voor de tweede keer naar boven'', vertelde Kelderman.

Geen gekke dingen

De Nederlander had niet overwogen om mee te springen met Tim Wellens, de Belg die in de aanval ging in de voorlaatste klim, op vijf kilometer van de eindstreep. "Het moest hier toch op de Muur gebeuren, je kunt jezelf 'leegtrekken' achter Wellens, maar dat heeft geen zin. Zoals achteraf bekeken aanvallen in de Amstel Gold Race ook geen zin had. Daar haal je geen klassering mee. Ik ga zondag in Luik ook zeker geen gekke dingen doen voor de finale."

De zege in de Waalse Pijl ging naar Alejandro Valverde. Voor Kelderman eindigde Tom-Jelte Slagter als negende. "In trainingen ging het goed, maar het is fijn als het er ook een keer in wedstrijden uitkomt. Dit geeft vertrouwen", zei de renner van Cannondale-Garmin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl