NOS Wielrennen

Van der Breggen: de mooiste tot nu toe

Van der Breggen: de mooiste tot nu toe

Anna van der Breggen was zeer in haar nopjes na haar overwinning in de Waalse Pijl voor vrouwen. "Dit is de mooiste tot nu toe", sprak de Rabobank-Liv renster na haar zege.

"Het was ongelooflijk vandaag. Het hele team was goed, we zaten constant voorin", zei Van der Breggen. "Ik heb me de hele dag nergens druk om hoeven maken. De meiden zeiden ook constant tegen me: doe rustig, je zit hier goed, blijf gewoon zo zitten."

Van der Breggen kwam na 121 kilometer koersen als eerste boven op de Muur van Hoei. "Het is echt een verschrikkelijk ding. Als het niet hoeft, moet je er nooit aan beginnen. Het doet heel erg pijn."

Vos niet gemist

Over pijn weet Van der Breggen alles: vorig jaar kwam ze op de WK in Ponferrada zwaar ten val tijdens de ploegentijdrit en liep ze een bekkenbreuk op. Sindsdien gaat het stukken beter: ze won eind februari de Omloop Het Nieuwsblad en werd derde in de Ronde van Vlaanderen.

"Ja, het gaat superlekker. Ik ben echt in vorm en dan heb ik ook nog zo'n team om me heen", sprak een opgetogen Van der Breggen. Marianne Vos, de ploeggenote die de Waalse Pijl dit jaar liet schieten, werd volgens de Zwolse renster niet gemist. "Vandaag niet", aldus de winnares.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl