NOS Schaatsen

Wüst neemt risico, maar kiest voor juiste gevoel

Wüst gaat eigen weg met nieuwe ploeg

Ze heeft nog geen geldschieter en nog geen teamgenoten, maar Ireen Wüst heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. "Er zijn al wel gesprekken gaande. Ik hoop dat het uiteindelijk resulteert in een heel mooie ploeg."

Wüst (29) hakte de knoop deze week door. Ze schaatst de komende drie seizoenen voor de nieuwe ploeg Team4Gold. De ploeg zal rond haar worden opgebouwd en zal worden gecoacht door Rutger Tijssen. Gerard Kemkers wordt de adviseur van de ploeg. Hij zal de ploeg op een afstand gaan leiden.

Kemkers de adviseur

"Zijn rol is nu echt adviseur. Ik kan Gerard bellen als ik zijn hulp nodig heb. Dit jaar zal hij absoluut niet op het ijs te vinden zijn. Ik heb nu het vertrouwen in Rutger Tijssen. Ik heb onder hem getraind bij TVM. En die samenwerking was prettig. Misschien dat Kemkers in de toekomst meer bij de ploeg betrokken is", aldus Wüst.

"Ik ben blij dat ik mensen om me heen heb kunnen verzamelen die met mij in het diepe willen springen, die loyaal zijn aan mij en die het avontuur met mij willen aangaan."

Wüst neemt risico, maar kiest voor juiste gevoel

Geen geld

Het is en blijft voorlopig een vreemde situatie. Maakt Wüst zich geen zorgen nu er nog geen sponsor is? "Nee. Een sponsor moet er absoluut komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt. Het doel is om richting de Spelen de beste ploeg van Nederland neer te zetten, met heel veel ambitie en met veel medaillekandidaten."

Veel schaatsers hebben al onderdak gevonden voor het komende seizoen, waarvan de voorbereiding nu begint. "Het zal het eerste jaar een beetje behelpen worden, omdat er nog veel rijders onder contract staan. Het is nu puzzelen met de mensen die vrij zijn. We moeten er een mooi jaar van maken en daarna kijken we wel verder."

Het kan altijd makkelijk. Maar ik kies voor wat mijn gevoel zegt.

Ireen Wüst

"Of het een risico is? Sportief gezien niet. Financieel gezien is het wel een risico, want we hebben nu helemaal niks. We zullen wel geldschieters nodig hebben. Dat zal nu nog anoniem zijn, uiteindelijk hopen we op een grote sponsor. Maar het geld komt niet uit eigen zak. Mijn spaarrekening wordt niet geplunderd. Dat zou een echt risico zijn."

Verweij

Koen Verweij, die nog één seizoen bij Corendon onder contract staat, is een van de namen die ze in haar hoofd heeft. "Dat is zeker een mogelijkheid, ja. Hij moet natuurlijk zelf ook willen", zegt Wüst, die ook namen als Linda de Vries en Antoinette de Jong op haar verlanglijstje heeft staan. "Maar ik kan verder geen namen noemen, want ik weet niet hoe die mensen erin staan."

Wüst werd gelinkt aan Corendon, Lotto-Jumbo en iSkate. Het kon allemaal, maar Wüst koos voor een eigen ploeg. "Het kan altijd makkelijk. Maar ik kies voor wat mijn gevoel zegt. En waar ik denk dat ik sportief gezien het beste ga presteren. Dit is niet de weg met de minste risico's, maar als je ergens voor gaat moet je er vol voor gaan. Het is daarom deze keus geworden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl