T-Mobile wordt de derde aanbieder met een landelijk 4G-netwerk
NOS Nieuws

T-Mobile belooft landelijke 4G-dekking in oktober

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Het 4G-netwerk van telecomaanbieder T-Mobile biedt in oktober landelijke dekking. Dat is een paar maanden eerder dan gepland.

Volgens T-Mobile verloopt de bouw van het netwerk voorspoedig. Marges die in de planning werden aangehouden, blijken niet nodig. Desondanks bieden T-Mobile's twee grootste concurrenten, KPN en Vodafone, al veel langer een landelijk dekkend 4G-netwerk.

4G-netwerken bieden razendsnel mobiel internet, soms zelfs sneller dan internet via de kabel of adsl. Landelijke dekking betekent dat 95 procent van de Nederlanders in een gebied woont waar T-Mobile 4G kan aanbieden. Ook de andere aanbieders hanteren zo'n definitie.

Vernieuwen

T-Mobile is zijn complete mobiele netwerk aan het vernieuwen, waardoor het langer zou duren om het nieuwe 4G-netwerk landelijk dekkend te maken. Een andere reden is dat T-Mobile simpelweg later begonnen is met het bouwen van het 4G-netwerk dan bijvoorbeeld KPN.

Het van oorsprong Duitse telecombedrijf heeft 3,9 miljoen klanten, waarvan er nu ruim één miljoen gebruik maken van 4G. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er 54 procent meer data verbruikt op het T-Mobile-netwerk dan in het eerste kwartaal van 2014.

Tele2

De vierde aanbieder van een 4G-netwerk in Nederland, Tele2, verwacht in 2016 in het hele land beschikbaar te zijn. Gisteren maakte Tele2 bekend de dekking al flink te hebben uitgebreid, al hebben de meeste mensen daar nu nog niets aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl