NOS Nieuws

Zeldzame vissen dood door foutje in Amerikaans aquarium

In een aquarium in de staat Texas zijn honderden zeldzame vissen doodgegaan na een vergissing van de medewerkers. Door een verkeerd gelabelde container vulden zij het aquarium per ongeluk met een chemische stof.

Vorige week overleden ineens ongeveer 400 vissen in het Texas State Aquarium. De oorzaak was toen nog niet bekend. Uit onderzoek blijkt nu dat medewerkers, in plaats van een anti-parasietenmiddel, per ongeluk een gevaarlijke chemische stof in het aquarium hebben gegooid.

Na een test met het middel in een kleinere tank gooiden de medewerkers soortgelijke korrels uit een andere container in een aantal grotere aquaria. Een dag later waren de meeste vissen uit die tanks overleden.

Nieuwe soorten

Het aquarium wordt nu grondig schoongemaakt door het personeel. Verschillende aquaria uit de VS en Singapore hebben al aangeboden om de nog levende vissen op te vangen of nieuwe soorten te leveren.

Desondanks krijgt het Texas State Aquarium een aantal zeldzame vissen niet meer terug. Zo zullen de bezoekers onder meer de geliefde tijgerhaai 'Hans' moeten missen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl