Jeremy Clarkson tijdens de repetitie van Top Gear Live in de Ziggo Dome in 2013
NOS Nieuws

Clarkson nog drie keer op de BBC met Top Gear

De BBC gaat nog drie afleveringen van Top Gear met Jeremy Clarkson uitzenden. De opnames werden gemaakt voordat de presentator in ongenade viel omdat hij een producer mishandelde. Zijn contract werd daarom niet verlengd.

Dit seizoen werden de laatste drie afleveringen opgeschort na het incident met de presentator. Ze zijn nog niet af, maar worden na montage alsnog uitgezonden, zegt BBC 2-zendercoördinator Kim Shillinglaw in The Guardian.

"Wat er is gebeurd, is serieus en spijtig", zegt Shillinglaw. "Maar er is absoluut geen verbod op het vertonen van Jeremy op de BBC." De drie afleveringen worden vermoedelijk in of kort na de zomer uitgezonden.

Presentator

Shillinglaw zegt dat Top Gear volgend seizoen terugkeert. Nog onbekend is wie het programma zal presenteren. De zenderbaas kijkt ook nadrukkelijk naar vrouwelijke presentatoren, al is dat geen prioriteit. Op de vraag of dat betekent dat de co-presentatoren Richard Hammond en James May ook niet terugkeren, wil ze tegen The Guardian niet ingaan.

Top Gear is een goudmijn voor de BBC. Het programma trekt in Groot-Brittannië zes miljoen kijkers per aflevering en is in tientallen landen te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl