Neymar viert feest met Dani

Barça ook in Camp Nou te sterk voor Paris SG

Zoals verwacht heeft FC Barcelona zonder problemen de halve finales van de Champions League gehaald. Nadat de Fransen vorige week in Parijs al met 3-1 waren verslagen, wonnen de Catalanen op eigen veld met 2-0.

Barcelona behoort voor de zevende keer in acht seizoenen tot de laatste vier in de Champions League. Alleen vorig jaar waren de kwartfinales het eindstation. Daarin werd verloren van Atlético Madrid.

Twee treffers Neymar

Bij de rust leidde het oppermachtige Barcelona met 2-0 dankzij twee treffers van Neymar, wiens eerste goal de duizendste voor Barça was in Europees verband. Alleen Real Madrid was met 1.016 doelpunten nog productiever in Europese bekertoernooien.

De Braziliaan opende na bijna een kwartier na goed voorbereidend werk van Andrés Iniesta de score door doelman Salvatore Sirugu met speels gemak te omspelen. Twintig minuten later kopte hij uit een afgemeten voorzet vanaf rechts van Dani Alves de 2-0 achter de Italiaanse doelman.

Fransen machteloos

In de tweede helft nam Barcelona wat gas terug met het oog op de drukke beslissende fase van het seizoen, waarin de ploeg nog op drie fronten op de hoofdprijs aast. Het is koploper in de Primera Division en staat eind mei in de finale van de Copa del Rey.

Het gevolg was dat Paris St. Germain zich aanvallend wat meer kon laten zien, maar dat leverde slechts enkele kansjes op voor de machteloze Fransen. Blaise Matuidi dwong doelman Marc-André ter Stegen tot zijn eerste redding van de avond, Marco Verrati zag zijn inzet net naast gaan en Edinson Cavani vond van dichtbij het zijnet.

CL: Barcelona - Paris Saint-Germain