Twitter
NOS Nieuws

Twitter gaat dreigtweets beter aanpakken

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Twitter gaat zijn bedreigingenbeleid aanscherpen en een functie ontwikkelen die het bereik van vervelende tweets moet inperken. Op die manier hoopt het netwerk pesten op het platform te verminderen.

Tot nu toe werden alleen tweets als bedreigingen gezien als ze een direct dreigement bevatten. Dat wordt nu breder, waardoor ook bedreigingen gericht op andere personen en het promoten van geweld onder het beleid vallen.

Gebruiker tijdelijk afsluiten

Daarnaast kan Twitter voortaan misbruikers tijdelijk afsluiten van het netwerk op het moment dat het netwerk de indicatie krijgt dat de gebruiker actief bezig is met pesten.

Alleen door bijvoorbeeld een tweet te verwijderen of een telefoonnummer in te vullen kan de gebruiker weer toegang krijgen tot zijn of haar account.

Twitter kan gebruikers voortaan tijdelijk blokkeren

Een filter

Aanstootgevende tweets moeten straks eerder worden herkend en het bereik ervan moet stukken kleiner worden, zodat de meeste gebruikers de tweets niet meer zien. Hiervoor gaat het netwerk gebruikmaken van een groot aantal signalen en wordt er ook gekeken naar de context van de tweet.

Daarnaast wordt in de beslissing meegenomen hoe oud het account is en of de inhoud wordt herkend als aanstootgevend. De functie zou niet kijken naar het feit of de tweets afkomstig zijn van een controversieel of onpopulair persoon.

'We falen'

Twitter worstelt al tijden met het probleem van misbruik op het medium. Het netwerk wordt met regelmaat gebruikt om bedreigingen te uiten, te beledigen of te discrimineren.

Begin februari gaf Twitter-baas Dick Costolo toe dat misbruik een groot probleem is voor het bedrijf en er hard wordt gewerkt aan een oplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl