Wilders met zijn raadsman Moszkowicz tijdens het proces tegen de PVV-leider
NOS Nieuws

PVV-leider Wilders niet bang voor Moszkowicz

PVV-leider Wilders is niet bang voor de concurrentie in de politiek van zijn voormalige advocaat Bram Moszkowicz. "Ik denk dat de mensen wel weten bij wie ze moeten zijn voor het echte, originele PVV-geluid." Hij zegt veel respect voor Moszkowicz te hebben.

Wilders vindt dat het iedereen vrij staat een politieke partij op te richten, ook de Kamerleden die bij hem in de fractie zaten. "Of je nou Hero Brinkman bent, Bram Moszkowicz of Louis Bontes, iedereen kan, mag en zal misschien wel een politieke partij oprichten."

Fractievoorzitters niet bang voor concurrentie

Wordt wennen

Ook de andere fractievoorzitters in de Tweede Kamer vinden dat iedereen dat recht heeft. "Ik heet hem van harte welkom", zegt PvdA-leider Samsom. "Maar hij zit nog niet in de Kamer, dus we moeten het nog even afwachten."

D66-leider Pechtold denkt dat het wennen wordt voor Moszkowicz. "Een advocaat is gewend zonder interrupties zijn verhaal te doen, dus het is wel een ander beroep."

Ook CDA-leider Buma wacht het verder af. "Maar elke partij mag zijn eigen lijsttrekker kiezen."

VVD-fractievoorzitter Zijlstra ziet nog niet meteen een politiek probleem aankomen. "Ik dacht dat u vroeg of er concurrentie op rechts bij komt? Ik begrijp nu dat dat niet het geval is", zegt hij met een glimlach.

'Dat ik geschrapt ben, zegt niets over mijn betrouwbaarheid'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl