In Harlingen heeft Vermilion al een gasveld
NOS Nieuws

Kamp: nu geen gaswinning bij Woerden

Er wordt voorlopig geen gas en olie gewonnen bij Woerden. Minister Kamp van Economische Zaken laat weten dat de vergunning uit 2009 geactualiseerd moet worden, als het bedrijf nog steeds van plan is gas te winnen bij Woerden.

De gemeenten Woerden en Oudewater waren in verzet gekomen tegen de plannen van Vermilion Energy, dat vanaf 2017 bij het Papekopveld wilde gaan boren. De plannen kwamen aan het licht toen het bedrijf vroeg om een tijdelijke afrit voor vrachtverkeer aan de A12.

Vermilion boort al sinds 2009 naar gas in het Friese Harlingen. In een promotiefilmpje van november vorig jaar zegt het Canadese bedrijf dat de toekomst er in Nederland 'rooskleurig uitziet'.

Opnieuw beoordelen

Minister Kamp begrijpt de ontstane ophef en zegt dat hij de oude vergunning opnieuw gaat beoordelen. "Sinds 2009 zijn we meer te weten gekomen over wat de gevolgen van gaswinning kunnen zijn en daar hebben we lessen uit getrokken. Daarom ga ik deze oude vergunning opnieuw beoordelen."

Kamp zegt dat hij de aanvraag kritisch zal beoordelen en dat de veiligheid en betrokkenheid van de bewoners vooropstaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl